PBA kan en wil u van dienst zijn met gerichte fiscale adviezen

DE VOORINGEVULDE AANGIFTE IS DE GEKOZEN EINDVORM VOOR AL MEER DAN 2 MILJOEN IB PLICHTIGEN.

Voor alle ib plichtige burgers kan het toch wel even lonend zijn te inventariseren of directe aangifte via de voor ingevulde aangifte wel de aangewezen keuze is!!!

Een kleine inventarisatie van posten kan leiden tot minder belasting betalen!!
De meesten onder ons weten wel raad met posten als eigen huis en vermogen, maar verdelen we de kosten over de jaren gespreid genoeg of wat te doen met opties als pensioensparen?
We weten allemaal sinds kort dat pensioen niet meer vast is en afhangt van fondsen en rente en in beheer van grote beleggers, die wij niet kunnen sturen. Iedereen heeft straks aan opbouw van een deel eigen pensioen. IEDEREEN!

Daarnaast geldt voor de 65 + plichtigen onder ons dat ze altijd weer verrast worden door niet ingehouden loonheffing op AOW of andere bronnen of door plotselinge confrontatie met belasting uit revisierente op hard verdiende lijfrente die pas na inhouding van belasting wordt uitbetaald en dan achteraf nogmaals belast wordt.

Met andere woorden: INVENTARISATIE VOORAF AAN AANGIFTE KAN LONEND ZIJN.

Neemt u voor vragen en advies contact op met Pba. Dit kan eenvoudig via het contactformulier. Kijk voor aanvullende informatie op deze pagina.

Een aantal attentiepunten


Voor belastingbetalers onder u met uitgestelde aangifte en aanslagen:

Vraag op tijd uitstel van belastingbetaling aan

Gelden voor jouw bedrijf negatieve gevolgen van de coronacrisis? Dan hebt u mogelijk bericht van de belastingdienst dat u een uitstel hebt van 60 maanden.  Het verschuldigde bedrag betaal je vanaf 1 oktober 2022 terug, verspreid over 5 jaar.

Doe check op aanvraag voorlopige aanslag inkomstenbelasting.

Als je winst in 2020 hoger blijkt te zijn dan op de voorlopige aanslag, dan betaal je 4% belastingrente als de definitieve aanslag wordt vastgesteld. Je kunt bij de belastingdienst een voorlopige aanslag 2020 aanvragen om dit te voorkomen.

Woordenlijst

IB = inkomstenbelasting
OB = omzetbelasting
VPB = vennootschapbelasting

PBA FA

Spinel 43
2651 RV Berkel en Rodenrijs
Nederland
Tel: +31 10 51 90440
Mob:+31 653 134 187